Om Gun

Om Gun Strandell

Gun laddar kaffebrickan, fixar två knäckemackor, ställer sig under takfönstret och sätter penseln mot staffliet. Till tonerna av klassisk musik målar hon hela dagen och glömmer ibland bort att äta.


Första tavlan blir till


Uppvuxen i ett skapande hem, på Lidingö och i Uppsala, med en mamma som var balettdansös vid Operan och en pappa som var Dramatenskådespelare, var konsten aldrig långt borta. Men på allvar kom måleriet in i Guns liv först i vuxenålder.


Gun började måla när hennes barn var små. När Guns man kom hem en dag, slog det honom hur trött hon såg ut. Nu ska du bara ta hand om dig själv, sa han och Gun gjorde sin allra första tavla, ”I huvudet på cykelreparatören”, ett collage.Göteborg

Sedan 1990 bor Gun i Floda utanför Göteborg och hon har målat i mer än 20 år. Hon har haft ett flertal utställningar och sålt sina tavlor via eget bolag till design- och möbelvaruhus.


Hon målar i dag främst i akryl och olja. Det är lätt att slås av bredden på motiv och stil. Gun har haft olika perioder i sitt skapande.


- Jag är ute efter att känna mig nöjd med varje tavla. Tavlan måste ha ”det”. När ”detet” är framvaskat, som Gun säger, så är tavlan färdig.


Fantasi

                                                  Den finaste komplimangen hon fått som konstnär, fick   

                                              hon av en kollega på ABF:s konstskola, där Gun utbildade                                                  sig ca. 15 år.

                                                Kollegan sa: - Du är en riktig konstnär Gun. Du har en                                                           egen  stil och du målar ur fantasin.


Gun säger själv:

- Färger och former ser jag hela tiden i min vardag. De allra flesta av mina tavlor kommer helt ur min fantasi. De växer fram och jag har ingen aning om hur det ska sluta. Det gör det spännande för mig och jag hoppas även för dig.


Någonstans över två hundra tavlor har det blivit hittills. Och fler kommer det att bli.

                          

Giclée metoden

Samtliga Guns tavlor säljs, signerande och numrerade som Fine Art Giclée Printing i begränsad upplaga, på canvasduk. Giclée-metoden möjliggör för Gun att erbjuda sina konstverk i små upplagor, med hög kvalitet. Fine Art Giclée Printing ger en tavla som är mycket likt originalet och är accepterad av gallerier.


Gun Strandell


Copyright © 2014  gstrandell.se.   All rights reserved

Developed By: Ahed Abusharekh